Vetőmagpiaci helyzet
Nyomtatás E-mail

Tavaszi vetőmag értékesítési helyzetképA 2012-es év sem indult szokványosan, ahogy a szakma képviselői előre jelezték, hogy vetőmag hiány alakulhat ki egyes fajtákból, ami a szezon végével be is igazolódott.

Az Agromag Kft-nél is elmondható, hogy a várakozásokat felülmúló értékesítési eredményekről számolhatunk be.

A tavaszi kalászos növényeink közül először a tavaszi árpa készleteink fogytak el, majd miután a gazdák szembesültek az őszi búza vetésterületek állapotával, pillanatok alatt elfogytak a tavaszi búza készleteink is.Kukorica hibridjeinkre - a korábbi évek pozitív visszajelzései miatt - idén nagyobb volt a kereslet, és komoly logisztikai kihívások elé állították a vetőmagüzemet, hogy minden termelői igényt ki tudjunk elégíteni.

Elsőként a Jennifer és Dráva kukoricáink fogytak el, majd a minden évjáratban kiemelkedően szereplő Eric.

         

Azok a gazdák, akik még nem tudtak dönteni, Temes és Shakira szabad készletekkel kapcsolatban keressék kollégáinkat.


Mindazok számára, akik még nem tudták eldönteni, hogy mit vessenek, felhívjuk a figyelmet, hogy a szója május 10-ig elvetve semmilyen hátrányt nem szenved a korai vetésekkel szemben, sőt a mostani hideg időjárás miatt a későbbi vetést javasoljuk.

Szója vetőmagjaink szinte teljesen elfogytak, de minden fajtából (Vita, Ika, Atlantic) van még néhány tonna szabad készlet.