SCARYBIRD
Nyomtatás E-mail

A mezők és a termés őre!

A kártevő madarak jelentős mértékben csökkenthetik a haszonnövények termését, nagy kárt okozhatnak a mezőn, a gyümölcsösökben, a szőlőültetvényekben és a háztáji családi kertekben.

Amennyiben nem intézkedünk idejében a madarak képesek megsemmisíteni az egész termést, amivel hatalmas kárt okozhatnak a kis és nagytermelőknek is egyaránt.

Számos kártevő madárfaj létezik (galambok, seregélyek, varjak, szarkák) a velük szembeni hagyományos védekezési módszerek pedig, nem járnak mindig eredménnyel, sőt károsíthatják a természetes környezetet is.

A madarak gyorsan alkalmazkodnak a nem mozgó madárijesztőkhöz, ezért azok csupán rövid ideig alkalmazhatók. Az erős hangeffektusok alkalmazása a lakosságot zavarja, a vegyi védekezéssel pedig a természetes környezetet fertőzzük.

A kártevő madarak elleni védekezés többi ismert módszere, pl. az idomított héják, a védőhálók, az ultrahang, vagy a lézer alkalmazása csak kevesek számára elérhető, mert rendkívül drága.

Ezért hoztuk létre a SCARYBIRD rendszert, amely annak az elvnek az alapján működik, hogy a kis madarak tartanak a nagy ragadozó madaraktól, így távol tartja őket.


Hogyan működik?

Az általunk készített riasztórendszer egy sas bábúja, amelyet hajlékony, 6 m magas teleszkópos rúdra erősítettünk.

Tehát a sas, héja vagy bármelyik nagy ragadozó madárra emlékeztető bábú a legkisebb szélben is (2 km/h) izeg - mozog, röpköd, az eredeti ragadozó madarakat utánozza, és ezzel elriasztja a kis kártevőket a mezőről, a gyümölcsösökből, a szőlőskertekből és a háztáji kertekből.

Az egy helyben rögzített madárijesztőkkel szemben, a mi gyártmányunk megállás nélkül röpdös, úgy tűnik, mintha folyamatosan vadászna, ezért a kis kártevők messze elkerülik. Tudni kell, hogy hatékony működéséhez legalább 6 m magas hajlékony rúdra van szükség.

Használatáról készült videót itt tekintheti meg:

Hol alkalmazható?

A SCARYBIRD mindazok számára hasznos segítség lehet, akiknek gondot okoznak a kártevő madarak. Ide tartoznak a kis és a nagytermelők egyaránt.

Tehát termékünket azoknak ajánljuk, akik természetbarát módon igyekeznek védelmezni javaikat a varjak, szarkák, seregélyek, verebek, galambok, sirályok, kárókatonák, feketerigók és a többi kártevő ellen.

Az általunk javasolt riasztórendszer rendkívül eredményes a puha, húsos gyümölcsök védelmében is, ezért gyakran alkalmazzák azokban a gyümölcsösökben, ahol meggyet, cseresznyét, szőlőt, sárga és őszibarackot termelnek. Egy ilyen gyümölcsöst például, a seregélyek egyetlen raja mindössze 20 perc alatt letarolhat. A SCARYBIRD azonban hatékony védelmet nyújt.

A szőlőskertek legnagyobb ellensége a seregély. Megtörténik, hogy egyszerre több mint ezer egyed támad. Termékünk viszont, olyan eredményesen elriasztja őket, hogy messze elkerülik a csábítóan vonzó szőlő ültetvényt.

A kártevő madarak gyakran kilyukasztják a silótakarmányt fedő műanyag takarót. Ebben a „munkában” is a seregélyek járnak az élen. Mivel rendkívül jól látnak, a magasból szemlélve rövid idő alatt megtalálják a silóban levő lyukakat és azonnal lecsapnak rájuk. A hagyományos madárijesztőt gyorsan megszokják, a SCARYBIRD viszont hatékonyan ellenáll.

A háztáji kertekben a borsó és a bab jelenti a kártevő madarak támadásának fő célpontjait. A SCARIBIRD ellenük is védelmet nyújt.

A baromfifarmok tulajdonosainak gyakran meggyűlik a baja a varjakkal, sirályokkal és a hasonló ragadózó madarakkal, amelyek a napos csibéket, kislibákat, és kacsákat támadják. A megoldás ebben az esetben is a SCARYBIRD.


Előnyök

 • 100% természetkímélő: a SCARYBIRD  100% természetbarát termék, amely összhangban van a természeti követelményekkel.
 •  Hatásos segítséget nyújt: igazoltan hatékony.
 • Elérhető: a többi védőfelszereléshez viszonyítva (háló, ragadozó madarak) rendkívül attraktív.
 • Hangtalanul üzemel: nem ad hangot és nem zavarja a szomszédokat, mint pl. a gázpisztoly.
 • 24/7: megállás nélkül, napi 24 órán át működik.
 • Nem kell karbantartani: nem szükséges különösebb felügyelet.
 • Könnyen összeszerelhető: könnyen össze és szétszerelhető, ehhez nem kell 10 percnél több idő.
 • Könnyű: A szerkezet olyan könnyű, hogy egy táskában kényelmesen hordozható, nem foglal sok helyet és könnyen áthelyezhető az egyikről, a másik helyre.

Hatékony védelmet nyújt

 • védelmi övezet: a parcella alakjától függően 1, 5 hektár területre nyújt védelmet.
 • mikor kell alkalmazni? Akkor kell üzembe helyezni mielőtt a madarak megérkeztek, illetve amikor már a helyszínen vannak. Rendszerint az idény elején (tavasszal, vagy ősszel) kell felállítani, amikor a termést veszély fenyegeti.
 • hatékony védelem: egyetlen egy védőrendszer sem garantál 100% kártevők elleni biztonságot. Ez a szerkezet azonban jelentősen csökkenti a kárt. Időközönként 4-5 méterre át kell helyezni, nehogy megszokják a madarak.
 • a védelmi rendszer kiegészítése: amennyiben szükségesnek tartja a szerkezet mellett léggömböt, vagy fényvisszaverő szalagot is alkalmazhat.


A SCARYBIRD minősége

Ezt a védelmi eszközt éveken keresztül tökéletesítették. Minden részét alaposan megtervezték és a legjobb anyagokból készítették.

 • a SCARYBIRD alakja: úgy tervezték, hogy kísértetiesen hasonlítson a repülő ragadozó madarakra. A festett csőr és a karmok még élet hűbbé teszik.
 • súlya: mivel szinte súlytalan, már 2 km/h szél esetén is üzemel.
 • a gyártásban felhasznált anyagok: minőségi műanyag került felhasználásra, olyan anyagot alkalmaztunk, amely elviseli az extrém időjárási feltételeket (erős szelet, esőt, tűző napsütést), ami lehetővé teszi, hogy minden évszakban üzemeljen.
 • rugalmasság: a teleszkópos rúd üvegszálas anyagból készült, úgy tervezték, hogy eleget tegyen e feltételeknek.
 • megbízhatóság: az üvegszálas anyagot fémrészekkel erősítették, ezért erős szélben sem törik el. Hossza 6 méter, ez a magasság alatt a szerkezet nem tud hatékony munkát kifejteni.
 • rotáció 360 fok: a fémkapcsok 360 fokos szögbeli rotációt tesznek lehetővé, és megakadályozzák, hogy a zsineg a rúdra tekeredjen. Minden szerkezethez két kapocs jár, az egyik a bábút, a másik a rudat tartja.

Több hasonló szerkezet van piacon, de kivétel nélkül olyan törékenyek, hogy egyikük sem tart ki egy idényt sem. A SCARYBIRD minősége hosszú időn át védelmezi az ön termését.


Műszaki adatok


 • a bábú duplán varrt, UV műanyagból készült. Mérete: 155x55 cm. Tartozéka még 3 préselt üvegrostból készült hajlékony rúd,
 • a műanyag zsineg, amelynek hossza: 2, 50 m, és amelyhez 2 minőséges acélkapocs tartozik,
 • préselt üvegrostból készült rúd, mindkét végén záródugóval,
 • műanyag állvány,
 • csomagolótáska
 • az eszköz teljes súlya 1,8 kg
ÁR: 26 700 Ft + ÁFA = 33 909 Ft
A részletekért keresse kollégáinkat vagy érdeklődjön a +36 62 426 096 -os telefonszámon illetve az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen. Személyesen a Szeged, Jósika utca 13. sz alatt talál miket.