Albit – a termésmentő immunerősítő

Gyümölcsösökben is, nemcsak szántóföldön

Az idei évben is elég bolondos volt az áprilisi időjárás. Korai felmelegedéssel, majd többhullámos hidegfronttal lepte meg a kétségbeesett rügyező ültetvényeinket, mindezt egyre nagyobb aszályban, minimális csapadék mellett. Sajnos a már elfagyott virágokat, bekövetkezett károkat visszavarázsolni nem lehet, annál fontosabb feladatunk az ültetvények regenerálódásának segítése, támogatása!

Az Albit fő hatóanyaga a PHB (poli-ß-hidroxibutirát) – amit a természetben a Bacillus megaterium baktérium állít elő –, ami több területen támogatja a növényt abban, hogy sikeresen befejezze az életciklusát (1. ábra):

 

1. ábra: Az Albit hatásmechanizmusa

Az Albit használatával megnöveljük a sejtekben a kolloidokhoz kötött víz mennyiségét, ezáltal csökken a párologtatás, ami lényegesen jobb szárazságtűrést eredményez.

Öngyógyító folyamatokat indít be, fokozza és meggyorsítja a természetes immunizációs folyamatokat. Bármilyen stresszhatásra sokkal gyorsabban és hatékonyabban fog reagálni a növény, mint a kezelés előtt.

Mivel az Albit nem tartalmaz élő mikroorganizmusokat és méhekre nem veszélyes így tárolása egyszerűbbé, kijuttatása rugalmasabbá válik sok hasonló termésnövelővel ellentétben. Nemcsak a hektáronkénti ára kedvező, de a kijuttatása sem jelent többletköltséget, mert valamennyi növényvédőszerrel egy menetben ki lehet permetezni!

Alkalmazását szőlő- és gyümölcs ültetvények esetében 3 alkalommal (a virágzás kezdetén, teljes virágzásban, a gyümölcsérés során, 50 %-os gyümölcsméretnél) ajánlott elvégezni 400 l/ha vízmennyiséggel az alábbiak szerint kijuttatva:

  • almatermésűekben 100 ml/ha,
  • csonthéjasokban 250 ml/ha,
  • szamócában 40 ml/ha,
  • szőlő ültetvényekben 200 ml/ha mennyiségben.

Albitról itt olvashat bővebben.

Kitartást és jó egészséget kíván Önnek és növényeinek az Agromag Kft.!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.