Búcsú Eric-től

Búcsú az egyik legsikeresebb kukorica hibridünktől.

A veterán Eric átadja a helyét az újabb generációnak.

Ma már szinte elvárás minden nagyobb kukoricanemesítő intézettől, hogy minden évben új fajtát jelentessen meg a kínálatában. Ezen a dinamikusan frissülő, folyton változó piacon ritka, mikor egy hibrid majdnem két évtizedig versenyképes tud maradni.

Ilyen különleges hibrid volt az Eric, ami az Agromag 30 éves fennállása során az egyik legsikeresebb pályát futotta be. Neve felkerül az Agromag dicsőségfalára a korábbi legkedveltebb hibridek, a Tekila, Santana és a Madona mellé.

Viszont minden csodának, egyszer az Eric köztermesztésének is vége kellett, hogy legyen.  17 év után, a hibrid legnagyobb forgalmazója, a Mezőker Kft. ünnepélyesen átvette az utolsó zsák Ericet 2021.03.11-én.

De az élet megy tovább és az Eric „utódai” között már az újabb generáció képviselteti magát. Azonos FAO számmal, hasonló dinamikus vízleadással, de magasabb termésszinttel érdemelte ki a Beata, hogy az Agromag kínálatában a régi sztár helyébe lépjen. Az Eric régi harcostársa, a népszerű Shakira továbbra is minden gazda számára rendelkezésre áll.  A Mezőker Kft kínálatában középérésű hibridek közül az új, hatalmas potenciált rejtő Tomasov (FAO 420) is elérhető az Orosházi út 32 szám alatt.

Viszlát Eric, üdvözlünk Beata és Tomasov!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük