Évindító szakmai találkozó

Hagyomány és megújulás – rövid összefoglaló az Agromag szakmai, évindító rendezvényéről.

Nagy öröm számunkra, hogy a január 22-én tartott szakmai találkozónkra sok partnerünk elfogadta a meghívásunkat és a nagy havazás ellenére is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.  150 vendég előtt mutathattuk be újdonságainkat és olyan gabonapiaci információkkal ismertethettük meg őket, amelyek a termesztés, a gazdálkodás irányvonalának meghatározásában jelentős szerepet játszhatnak és a gazdaságosságot, a még sikeresebb növénytermesztést nagy mértékben elősegíthetik.

Hagyomány és megújulás! Ezt a címet viseli az egyik előadásunk is, amely nyomatékosítja hitvallásunkat abban, hogy a szakmaiságot és a hozzáértést az eddigiekhez hűen minden döntésünkben előtérbe helyezzük, ugyanakkor egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy a folyamatosan változó piaci igényeknek rugalmasan megfeleljünk.

Fő tevékenységünk továbbra is a napraforgó előállítás, melyre idén is nagy igény mutatkozik. Egyik legnagyobb problémájáról: a deszikkálásról, és a deszikkálási lehetőségekről hallhattak az érdeklődők előadást, mely reményeink szerint segít a termelőknek a legoptimálisabb szer kiválasztásában.

Kukorica vetőmag kínálatunkat is bemutattuk és reméljük, hogy mindenkinek sikerült hasznos információt nyújtanunk a megfelelő fajta kiválasztásában, sőt reményeink szerint újabb fajták kipróbálásához is kedvet kaptak termelőink.

Szója előadásunkból kiderül mennyire fontos az okszerű talajművelés és a megfelelő tápanyagmennyiség kijuttatása mellett az oltás és az átgondolt fajtaválasztás, valamint a helyesen megválasztott vetésidő.

Az Albit növénykondicionálót bemutató előadásunkban szemléltettük, hogyan hat az Albit a talajban lévő mikróbák közösségére és hogyan erősíti a növények természetes immunizációs képességét. Az Albit védettebbé teszi a növényeket a betegségekkel szemben, növeli a szárazságtűrő képességüket és javítja az ásványi anyagok felvételét.

Egyik vendégelőadónk Wagner József, a Cameuse Hungária Kft. képviseletében nagyon fontos tényezőre, a talajvizsgálatok jelentőségére hívta fel a figyelmet, hiszen ez az egyik fontos kezdeti lépés a sikeresebb gazdálkodás felé, mert csak egészséges talajban tud jól fejlődni növényünk.

A szakmai találkozó színvonalát emelte Lukács József, a NÉBIH igazgatóhelyettese és Pótsa Zsófia, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének főtitkárának előadása, melyet ezúton is nagyon köszönünk.

Mátrai Pál, ügyvezető igazgatónk átadta tisztségét Mátrai Tibornak, de a cég életében való részvételére, tanácsaira továbbra is számíthatunk. Mátrai Tibor pedig fejlesztési, termeltetési és kereskedelmi feladatai mellett Tóth Dezsővel közösen látják el a továbbiakban az ügyvezetői posztot. 

Köszönjük vendégelőadóinknak és kollégáinknak a munkájukat, hiszen az eddigi visszajelzések alapján igazán sikeres szakmai napot sikerült tartanunk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.