Megjelent a 2018-as fajtaajánlatunk

2017-ben az aszályos éve ellenére a kukoricáink jól tartották magukat. A régi hibridek a megszokott formájukat hozták, az újabbak legeket állítottak be. A Magdolna 15,01 t/ha –ral bemutatósorainkban a legnagyobb termést érte el. A Salonta idén is bebizonyította, hogy biztonsággal ad nagy termést alacsony betakarításkori nedvességtartalommal. A legújabb kukoricánk, a Tomasov lett idén a leggazdaságosabb hibridünk, bár a legkésőbbi szemes kukoricánk, de a kiemelkedő termése ellensúlyozza a magasabb nedvességtartalmat. Szója fronton is bővültünk három remek fajtával, az igen korai érésű, ígéretes Prestopro-val, a középérésű, étkezési célokra kiválóan megfelelő Borbálával és a középérésű, rendkívül jó sztressztűrő képességű és kiemelkedő termőképességű Terraproval.

Az őszi kalászokban a koraiak voltak a nyerők a 2017-es évben. Az NS 40S és a Valér sok helyen rekordokat döntögetett. A jó termés mellett nagyon jó minőséget hozott a középérésű Gordius, Laudis és a Weronka. Bár a később érő Babona és a Federer az idén nem termett kiemelkedő mennyiséget és minőséget, mint a korábbi években, mindkét fajta így is nagyon jól produkált, csak az idén gyengébb, korai fajták felzárkóztak hozzájuk. A legjobban a Tas mellett a Kárpátia, Korsó és a Patina iránt volt a legnagyobb kereslet.

Partnereinket és leendő partnereinket arra biztatjuk, hogy válassszák 2018-ban is az Agromag fajtáit, hiszen az általunk forgalmazott minden növényfajban versenyképes fajtákkal tudunk hozzájárulni a jövedelmező termesztéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.