ZP 4567

FAO 380-390

Csúcshozamú hibrid a saját csoportjában, 15 tonnára is képes.

Kategória:

Középmagas, nagy vegetatív tömeget adó, a korai éréscsoportban kimagasló termőképességű, zöld száron érő, új, lófogú hibrid.

Csúcshozamú hibrid a saját éréscsoportjában, 15 tonnára is képes hektáronként. Jó vízleadással rendelkezik. Igazi értéke az alkalmazkodóképessége. Intenzív és szerényebb körülmények között is megállja a helyét. A szárazabb évjáratokhoz, az aszályhoz is viszonylag jól alkalmazkodik. Középmagas növényein a felső csövek kb. 110 cm magasságban helyezkednek el. Tetszetős, kompakt, hengeres, 20-23 cm hosszú, 14-16 soros csövek jellemzik, mélyen ülő, lófogú szemekkel, melyek a cső végéig berakódnak. Az ezermagtömege magas, akár a 370 grammot is elérheti. Nagyon jó ellenállósággal rendelkezik a szár-, cső- és gyökérbetegségekkel szemben.

Székkutasi kisparcellás kísérletünkben, 2021-ben, 12,79 t/ha termést adott 16,3%-os betakarításkori nedvességtartalom mellett. Ez azt jelenti, hogy a korai és középérésű hibridek együttes átlagtermését, de a koraiakra jellemző nedvességet produkált.  A saját hibridjeink közül a Tomasov termését megközelíti, de nedvességtartalma a Magdolnáét alig haladja meg. Az ország teljes területén sikerrel termeszthető. Korán vethető. Vetőmagja általában apró szemű.

ZP 4567 ismertető letöltése