Ne kockáztasson! Válassza az Agromag Kft. korai kukorica hibridjeit a biztos és sikeres termés érdekében!

Az időjárás szerepe az agráriumban kritikus jelentőségű, amelynek hatását a tavalyi, 2022-es évben megtapasztalhattuk. A tavalyi évben az extrém aszályos időjárás kihívásokat jelentett a gazdák számára. Ennek eredményeképpen sok gazdaság megfontolja, és az utolsó pillanatig kivár a kukorica vetőmagok vásárlásával. Az aszályos időjárás hatása nemcsak a gazdák számára jelentett kihívást, hanem a vetőmaggal foglalkozó cégek számára is. Az aszály miatt a növények terméshozama jelentősen csökkent, így kevesebb vetőmag termett és ahol nem lehetett öntözni a kukorica vetőmag előállításokat, ott sok esetben nem is sikerült termést betakarítani.

Az Agromag Kft. is megérezte az aszály okozta kihívásokat, de sikerült áthidalnunk a problémát, és a gazdák számára továbbra is biztosítani tudjuk az eredményes gazdálkodásához szükséges vetőmagokat.

Milyen korai éréscsoportba tartozó hibrideket ajánl az Agromag?

A Zombor egy kiválóan alkalmazkodó háromvonalas hibrid. Száraz évjáratokban is a körülményeknek megfelelő, stabil terméshozam várható tőle. Éréscsoportjában kiugró teljesítményre képes. Magas és stabil termőképességét az is mutatja, hogy 2020-ban Békéscsabán 16%-os nedvességtartalom mellett 13,2 t/ha terméseredményt, 2021-ben Pusztaföldváron 15%-os nedvességtartalom mellett 12,1 t/ha terméseredményt produkált a kisparcellás kísérletekben.

A 2023-as év egyik újdonsága a Cenzus. Kiemelkedő alkalmazkodó képességgel és kiváló szárszilárdsággal rendelkezik. Korai, lófogú-féllófogú szemtípussal rendelkező kukorica. Közepes hidegtűrése miatt hideg talajba ne vessük, viszont megfelelő talajhőmérséklet esetén erélyes kezdeti fejlődés jellemzi.  Szárszilárdsága, állóképessége kiváló. Nagy erénye a korai betakaríthatóság alacsony nedvességtartalom mellett valamint a megbízható termésstabilitás.

Szintén 2023-tól elérhető a Rodonia, amely kimagasló alkalmazkodó képességgel rendelkezik a szélsőséges körülményekhez, így az aszályos évjáratokhoz is. Jó kezdeti fejlődéssel rendelkezik. A benne rejlő potenciál a kedvezőtlen körülmények között mutatkozik meg. Jól tolerálja a csapadékhiányos időszakokat és a gyengébb adottságú talajokat is, de megfelelő időjárási és termőhelyi kondíciók esetén hajlamos dupla csöveket nevelni. Intenzív kezdeti növekedésű hibrid, heterogén talajokon is eredményesen termeszthető. A hibrid koraiságának és plaszticitásának köszönhetően sikeresen termesztető száraz körülmények között is mindegyik hazai régióban.

Ha Ön gazdálkodó, és még nem sikerült megvásárolnia a szükséges kukorica vetőmagot, akkor bátran keresse az Agromag Kft. kollégáit. Az Agromag Kft. már több mint 30 éve áll a gazdák szolgálatában, és az évek során számos olyan kihívással találkozott, amelyeket sikeresen megoldott. Az Agromag Kft. csapata mindig készen áll arra, hogy segítsen a gazdáknak a számukra legjobb fajták kiválasztásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.