LIQUIFiX 120

Folyékony szója oltóanyag.

Címkék: ,

HASZNÁLAT:

Javasolt arány: 4 kg alkalmas 1000 kg szója vetőmag oltására. A felbontott zacskó tartalmát a felbontást követő 12 órában fel kell használni. A kezelést követő 120 napig el kell vetni a vetőmagot.

VETŐMAG OLTÁSA (ömlesztve): Használat előtt a termék felrázandó. Az oltóanyag mennyiségét az oltandó vetőmag mennyiségéhez kell igazítani (4g/kg). A kezelés közben néhány alkalommal ellenőrizzük a felvitelt, hogy a kifolyási sebesség megfelelően legyen beállítva.

VETŐMAG CSÁVÁZÁSA/NÖVÉNYVÉDŐSZER KOMPATIBILITÁS: Ez a termék kompatibilis bizonyos gombaölő/növényvédő szerekkel, többek között: ApronMaxx, CruiserMaxx és Acceleron. A LIQUIFix-szel kompatibilis termékek teljes listájáról érdeklődjön kereskedőjénél. Egyéb rendelkezés hiányában ne keverje maró műtrágyával vagy növényvédőszerrel. Csávázószert a szója oltása előtt kell felvinni a magra, egymást követő nedves felvitelű lépésként.

GARANCIA: Ez a termék minimum 3*109 CFU/g élő Bradyrhizobium japonicum baktériumot tartalmaz.

TÁROLÁS ÉS ÓVINTÉZKEDÉS: száraz, hűvös (<20C°) helyen tartandó, közvetlen napfénytől védve. Ne fagyassza le. Ne használja a terméket a szavatossági idő lejárta után, illetve nem megfelelő tárolás esetén.

OLTOTT VETŐMAG TÁROLÁSA: Az oltott vetőmagot lehetőség szerint hűvös helyen kell tartani (pl. <15C°), ne hagyjuk megfagyni. A vetőmagot az oltást követő 120 napon belül el kell vetni.

Szója vetőmag kezelése LiquiFix120-szal és ColourFix-szel

A termékcsomag két részből áll.

 1. Oltóanyag zacskó: magas baktériumszámú szója oltóanyag (4 liter).
 2. ColourFix: a baktériumok élethosszát meghosszabbító színező (5 liter).
 • Keverjen össze 5*4 liter oltóanyagot és 1*5 liter ColourFix-szet (Mivel az adagolás 4 liter oltóanyag/1 liter színező).
 • Csak annyi keveréket készítsen, amennyit 4 órán belül felhasznál.
 • Az adagolót úgy állítsa be, hogy egy tonna vetőmagra 5 liter elegy jusson (azaz 100 kg-ra 500 ml, 50 kg-ra 250 ml).
 • Ügyeljen, hogy az oltóanyag egyenletesen fedje a vetőmagot.

A legjobb eredményt akkor érjük el, ha a kezelt vetőmagot egyből nylon zsákokba töltjük. A kezelés hatására kevesebb, mint 0,4%-kal emelkedik a tétel nedvességtartalma 5 tonna vetőmagra vetítve, így a mag nem fog ragadni.

A baktériumok túlélési esélyének maximalizálása a legjobb teljesítmény elérése érdekében:

 • a tárolás amennyire lehetséges, hűvös helyen történjen,
 • az oltás és a vetés közötti idő minél kisebb legyen,
 • csak kompatibilis csávázószerrel együtt használja,
 • az oltóanyagot és a csávázószert ne a tartályban keverje, hanem egymást követően történjen a magra való felvitel, először a gombaölőszer, majd az oltóanyag.  

Letölthető anyagok:

 • LIQUIFiX 120 folyékony üzemi szója oltóanyag biztonságtechnikai adatlapja itt

LIQUIFiX ismertető letöltése