Mi megtettük!

Mi megtettük az első lépést, Albittal csáváztuk a legnagyobb termőképességgel és a legjobb évjáratbiztonsággal rendelkező hibridünket, a Tomasovot. Próbálja ki Ön is ezt a kombinációt! Tegyen Ön is egy lépést, hogy még elégedettebb lehessen a Tomasov termésátlagával! Kezelje az állományát Albittal!

Az Albittal történő csávázásnak köszönhetően kevésbé lesz fogékony a Tomasov a csírakori betegségekre, ezáltal jobb kelési aránnyal számolhatunk a kezeletlen vetőmaghoz képest. Az Albit, a hatóanyagának köszönhetően a vetőmag körül támogatja a talajban élő hasznos szervezetek életfeltételeit, ezáltal elősegítve a gyorsabb tápanyag-feltáródást, ami jobb kezdeti fejlődést biztosít a növények számára, így gyorsabban kinőnek a fiatalkori kártevők foga alól.

Az állománykezeléseknek köszönhetően – amit érdemes a gyomirtással egy menetben elvégezni – sokkal gyorsabb lesz a Tomasov védekező reakciója a stresszhelyzetekre. Rövidebb ideig, vagy egyáltalán nem lesznek láthatóak a gyomirtó szerek által okozott fitotoxikus tünetek, amiből arra lehet következtetni, hogy kevésbé fogja meg az állományt a gyomirtás. Lényegesen gyorsabban fognak gyógyulni a növényeken ejtett mechanikai sérülések, ezáltal lecsökkentve a kórokozók általi felülfertőzéseket. Az Albit használatával csökkenthetjük a környezet okozta stresszhatásokat. A kondicionálás által javítjuk a Tomasov természetes immunizációs mechanizmusait, aminek köszönhetően elkerülhetőek a mikotoxin szennyeződések, javul a termés minősége és nem mellesleg termésnövelő hatást érhetünk el vele.

A Tomasov rendkívüli genetikai hátterét leginkább intenzív termesztéstechnológia mellett tudja megmutatni. Ha a kiemelkedő termésátlaga (1. ábra) mellé társuló kiváló évjáratbiztonságot kombináljuk az Albit hatóanyaga által élesített védekező mechanizmusokkal, akkor egy kiváló receptet kapunk az időjárási anomáliák és a kisebb termesztéstechnológiai hibák ellen.

  1. ábra: Horvát és magyar Tomasov terméseredmények 2018-ból (a térképen látható számok t/ha-ban értendők)

Próbálja ki Ön is a Tomasovot Albittal kezelve és töltse el megnyugvással, hogy remek kombináció előnyeivel bíró növények fejlődnek a területein!

FCsT

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.