Scarybird

A termés őre

A kártevő madarak jelentős mértékben csökkenthetik a haszonnövények termését, nagy kárt okozhatnak a mezőn, a gyümölcsösökben, a szőlőültetvényekben és a háztáji családi kertekben.

Amennyiben nem intézkedünk idejében a madarak képesek megsemmisíteni az egész termést, amivel hatalmas kárt okozhatnak a kis és nagytermelőknek is egyaránt.

Számos kártevő madárfaj létezik (galambok, seregélyek, varjak, szarkák) a velük szembeni hagyományos védekezési módszerek pedig nem járnak mindig eredménnyel, sőt károsíthatják a természetes környezetet is.

A madarak gyorsan alkalmazkodnak a nem mozgó madárijesztőkhöz, ezért azok csupán rövid ideig alkalmazhatók. Az erős hangeffektusok alkalmazása a lakosságot zavarja, a vegyi védekezéssel pedig a természetes környezetet fertőzzük.

A kártevő madarak elleni védekezés többi ismert módszere, pl. az idomított héják, a védőhálók, az ultrahang, vagy a lézer alkalmazása csak kevesek számára elérhető, mert rendkívül drága.

Ezért hoztuk létre a SCARYBIRD rendszert, amely annak az elvnek az alapján működik, hogy a kis madarak tartanak a nagy ragadozó madaraktól, így távol tartja őket.

Hogyan működik?

Az általunk készített riasztórendszer egy sas bábúja, amelyet hajlékony, 6 m magas teleszkópos rúdra erősítettünk.

Tehát a sas, héja vagy bármelyik nagy ragadozó madárra emlékeztető bábú a legkisebb szélben is (2 km/h) izeg – mozog, röpköd, az eredeti ragadozó madarakat utánozza, és ezzel elriasztja a kis kártevőket a szántóról, a gyümölcsösökből, a szőlőskertekből és a háztáji kertekből.

Az egy helyben rögzített madárijesztőkkel szemben, a mi gyártmányunk megállás nélkül röpdös, úgy tűnik, mintha folyamatosan vadászna, ezért a kis kártevők messze elkerülik. Tudni kell, hogy hatékony működéséhez legalább 6 m magas hajlékony rúdra van szükség.

Használatáról készült videót itt tekintheti meg:

Hol alkalmazható?

 • A SCARYBIRD mindazok számára hasznos segítség lehet, akiknek gondot okoznak a kártevő madarak. Ide tartoznak a kis- és a nagytermelők egyaránt.
 • Tehát termékünket azoknak ajánljuk, akik természetbarát módon igyekeznek védelmezni javaikat a varjak, szarkák, seregélyek, verebek, galambok, sirályok, kárókatonák, feketerigók és a többi kártevő ellen.
 • Az általunk javasolt riasztórendszer rendkívül eredményes a puha, húsos gyümölcsök védelmében is, ezért gyakran alkalmazzák azokban a gyümölcsösökben, ahol meggyet, cseresznyét, szőlőt, sárga és őszibarackot termelnek. Egy ilyen gyümölcsöst például, a seregélyek egyetlen raja mindössze 20 perc alatt letarolhat. A SCARYBIRD azonban hatékony védelmet nyújt.
 • A szőlőskertek legnagyobb ellensége a seregély. Megtörténik, hogy egyszerre több mint ezer egyed támad. Termékünk viszont, olyan eredményesen elriasztja őket, hogy messze elkerülik a csábítóan vonzó szőlő ültetvényt.
 • A kártevő madarak gyakran kilyukasztják a silótakarmányt fedő műanyag takarót. Ebben a „munkában” is a seregélyek járnak az élen. Mivel rendkívül jól látnak, a magasból szemlélve rövid idő alatt megtalálják a silóban levő lyukakat és azonnal lecsapnak rájuk. A hagyományos madárijesztőt gyorsan megszokják, a SCARYBIRD viszont hatékonyan ellenáll.
 • A háztáji kertekben a borsó és a bab jelenti a kártevő madarak támadásának fő célpontjait. A SCARYBIRD ellenük is védelmet nyújt.
 • A baromfifarmok tulajdonosainak gyakran meggyűlik a baja a varjakkal, sirályokkal és a hasonló ragadózó madarakkal, amelyek a napos csibéket, kislibákat, és kacsákat támadják. A megoldás ebben az esetben is a SCARYBIRD.

Előnyök

 • 100% természetkímélő: a SCARYBIRD 100% természetbarát termék, amely összhangban van a természeti követelményekkel.
 • Hatásos segítséget nyújt: igazoltan hatékony.
 • Elérhető: a többi védőfelszereléshez viszonyítva (háló, ragadozó madarak) rendkívül attraktív.
 • Hangtalanul üzemel: nem ad hangot és nem zavarja a szomszédokat, mint pl. a gázpisztoly.
 • 24/7: megállás nélkül, napi 24 órán át működik.
 • Nem kell karbantartani: nem szükséges különösebb felügyelet.
 • Könnyen összeszerelhető: könnyen össze és szétszerelhető, ehhez nem kell 10 percnél több idő.
 • Könnyű: A szerkezet olyan könnyű, hogy egy táskában kényelmesen hordozható, nem foglal sok helyet és könnyen áthelyezhető az egyikről, a másik helyre.

Hatékony védelmet nyújt

 • Védelmi övezet: körülbelül 50 m-es sugarú körben nyújt védelmet.
 • Mikor kell alkalmazni? Akkor kell üzembe helyezni mielőtt a madarak megérkeztek, illetve amikor már a helyszínen vannak. Rendszerint az idény elején (tavasszal, vagy ősszel) kell felállítani, amikor a termést veszély fenyegeti.
 • Hatékony védelem: egyetlen egy védőrendszer sem garantál 100% kártevők elleni biztonságot. Ez a szerkezet azonban jelentősen csökkenti a kárt. Időközönként 4-5 méterre át kell helyezni, nehogy megszokják a madarak.
 • A védelmi rendszer kiegészítése: amennyiben szükségesnek tartja a szerkezet mellett léggömböt, vagy fényvisszaverő szalagot is alkalmazhat.

A SCARYBIRD minősége

 • Ezt a védelmi eszközt éveken keresztül tökéletesítették. Minden részét alaposan megtervezték és a legjobb anyagokból készítették.

 • A SCARYBIRD alakja: úgy tervezték, hogy kísértetiesen hasonlítson a repülő ragadozó madarakra. A festett csőr és a karmok még élethűbbé teszik.
 • Súlya: mivel szinte súlytalan, már 2 km/h szél esetén is üzemel.
 • A gyártásban felhasznált anyagok: minőségi műanyag került felhasználásra, olyan anyagot alkalmaztunk, amely elviseli az extrém időjárási feltételeket (erős szelet, esőt, tűző napsütést), ami lehetővé teszi, hogy minden évszakban üzemeljen.
 • Rugalmasság: a teleszkópos rúd üvegszálas anyagból készült, úgy tervezték, hogy eleget tegyen e feltételeknek.
 • Megbízhatóság: az üvegszálas anyagot fémrészekkel erősítették, ezért erős szélben sem törik el. Hossza 6 méter, ez a magasság alatt a szerkezet nem tud hatékony munkát kifejteni.
 • Rotáció 360 fok: a fémkapcsok 360 fokos szögbeli rotációt tesznek lehetővé, és megakadályozzák, hogy a zsineg a rúdra tekeredjen. Minden szerkezethez két kapocs jár, az egyik a bábút, a másik a rudat tartja.

Több hasonló szerkezet van piacon, de kivétel nélkül olyan törékenyek, hogy egyikük sem tart ki egy idényt sem. A SCARYBIRD minősége hosszú időn át védelmezi az Ön termését.

Műszaki adatok

 • a bábú duplán varrt, UV műanyagból készült, mérete: 155×55 cm,
 • tartozéka még 3 préselt üvegrostból készült hajlékony rúd,
 • a műanyag zsineg, amelynek hossza: 2, 50 m, és amelyhez 2 minőséges acélkapocs tartozik,
 • préselt üvegrostból készült rúd, mindkét végén záródugóval,
 • műanyag állvány,
 • csomagolótáska
 • az eszköz teljes súlya 1,8 kg

Ár: 26 700 Ft + ÁFA = 33 909 Ft

 

A Scarybird-ről mondta:

Seres Sándor, társasházkezelő – Kiskunhalas
„Jelenleg két társasház fenntartásával foglalkozom Kiskunhalason. Évek óta visszatérő problémánk a galambok tömeges megjelenése – főleg a téli időszakban – a társasházak tetején. Van, hogy egyszerre több száz galamb telepszik meg a gerincen, kéményeken és a villámhárítón, sok bosszúságot okozva a lakóközösségnek. Ennyi galambtól származó ürüléket nagyon nehéz eltakarítani a tetőkről, az ereszcsatornákból, valamint a járdáról. Néhány eszközzel már próbálkoztunk védekezni a madarak ellen, de sajnos egyik sem nyújtott tökéletes megoldást. Egy Scarybird-öt kaptam kölcsön egy jó ismerősömtől – aki a kiskertjében használja a madárriasztót – hátha segít megoldani a problémánkat. Reménykedve álltam a dolgokhoz, és rövid használat után úgy tűnt, hogy sikeresen működik a madárriasztó. Lokálisan megoldotta a problémát, globálisan sajnos nem, mert átköltöztek a madarak a környékbeli házak tetejére. Kíváncsi vagyok, ha máshol is kihelyeznék a madárriasztókat milyen mértékben tűnnének el a galambok a városrészből? Ugyanakkor huzamosabb használat után észrevettük, hogy a galambok közelebb merészkednek a madárriasztókhoz – közben bővítettük a Scarybird-ök számát 5-re –, ezért bizonyos időközönként áthelyezzük a tető más részére a madárriasztókat. Véleményem szerint egy madárriasztó a tető síkjának bonyolultságától függően körülbelül 500 m2-re használható jó hatásfokkal. Sajnos néhány alkalommal előfordult az is, hogy fennakadt a madárriasztó a villámhárítón – véleményem szerint ez annak tudható be, hogy nem teljesen erre a használati célra készítették az eszközt – de ezt is sikerült orvosolnunk néhány kisebb módosítással. Összességében meg vagyok, meg vagyunk elégedve a madárriasztóval és használni fogjuk, amíg központilag nem szabályozzák valamilyen módon a galambpopulációt. Nyugodt szívvel ajánlom minden kollégának a Scarybird-öt, eddigi tapasztalataim alapján nem volt rossz választás.”