Eric

FAO 340

Gyors szárazanyagbeépítésű, kiváló szárszilárdságú hibrid.

Intenzív kezdeti fejlődésű növény. Gyors szárazanyag-beépítésű, kiváló vízleadású, őszi árpa és búza elé vethető kukorica. Korai virágzása révén a legnagyobb légköri aszályokat a legtöbb évjáratban sikerül elkerülnie. Generatív típusú, azaz kisebb szártömegéhez képest nagy csöveket növeszt. Szép, végigtermékenyült, egyforma csöveket hoz, közel azonos magasságban. Túlérésben is kiváló marad a szárszilárdsága. 2015-ben az esős őszi időjárás miatti késői betakarítások esetén is alig volt tapasztalható visszanedvesedése. 2016-ban és 2017-ben is a legalacsonyabb átlagos nedvességtartalmat produkálta az Agromag Kft. bemutatósoraiban. Az előző évekhez hasonlóan 2018-ban is az egyike volt a legjobb vízleadású fajtáknak. Hektolitersúlya: 77–79 kg.

Javasolt tőszám termőhelytől függően: 63 000 – 73 000 tő/ha.
 

Gátfalvi Gáborügyvezető igazgató, Drávaszabolcs
Drávaszabolcson és környékén gazdálkodom igen változatos talajokon, 300 ha-on termelek kukoricát. 5 éve termelem az Eric hibridet. A piacon megtalálható csúcsfajtákkal összevetve, azokhoz hasonló termést hoz, mind száraz, mind nedves évjáratban. A jó vízleadást a fajtajellemzésben leírtaknak megfelelően biztonsággal hozza. Kiváló ár-érték arányának köszönhetően minden évben szerepel ez a fajta a vetéstervemben. 2015-ben a Shakirával együtt még őszi árpa után is vetettem és októberben kiváló eredménnyel arattam szemesként és silónak egyaránt.
Tóth Ádámügyvezető igazgató, Mezőker Kft., Békéscsaba
Az Agromagtól többféle vetőmagot szoktunk vásárolni, melyek közül kiemelném az Eric kukoricát, ami nálunk és partnereinknél öt éve van termesztésben, és mind az átlagos mind a szélsőséges évjáratokban állta a versenyt. A tápanyagot jól hasznosítja, a növekvő műtrágyaadagokra intenzív termésnövekedéssel reagál. Kiváló vízleadó képességgel rendelkezik, így számíthatunk rá, hogy magas hozammal alacsony szárítási költségünk lesz. Az ár-érték aránya kimondottan jó.